Viranşehir'deki ilk tekstil fabrikası üretime başladı

04 Aralık 2019 18:09
Kapat
Viranşehir Organize Sanayi Bölgesinde kurulan Viranşehir'in ilk tekstil fabrikası, üretim faaliyetlerine başladı.

Şanlıurfa Valiliği, YİKOP, Viranşehir Kaymakamlığı ve Viranşehir Belediyesi'nin yapımında destek verdiği tekstil fabrikası Viranşehir'de kurulan ilk tekstil fabrikası hüviyetini taşıyor. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek tekstil fabrikası projesini yakından takip ederek fabrikanın yapım süreci boyunca destek sağladı. Projeyle Viranşehir'de emek yoğun sektörlerden olan tekstil ile istihdam alanı oluşturularak işsizliğin asgari düzeye indirilmesi, istihdamda ağırlıklı olarak kadınlara öncelik verilerek kadınların işgücüne katılımının sağlanması ve genç nüfusun farklı bölgelere göçünün engellenmesi amaçlanıyor.
 


 

ERYILMAZ: TEKSTİL İŞÇİLERİ ÜRETİM BANDINA ALINACAK
Viran Giyim Sanayi Tekstil Fabrikası İşletme Ortağı Salih Eryılmaz, 61 kişilik tekstil işçisi ile faaliyetlere başlandığını belirterek bu sayının artacağını kaydetti. Daha önce eğitim almış olan kursiyerlere işbaşı eğitimleri verdiklerini anımsatan Eryılmaz, “Şuanda fabrikanın makine-ekipmanını tamamlamış bulunmaktayız. Üretim bandımıza ilk işçilerimizi aldık. 61 kişiden oluşan ilk grubumuz işbaşı eğitimleriyle beceri ve uyum sağlamasının ardından 25 kişilik bir grubu daha alacağız. Hedefimiz, 2 - 3 ay içinde çalışan sayısını 150 -160'a ulaştırmak olacaktır” ifadelerini kullandı.
 


 

DERECİ: MESLEKİ YETERLİLİĞE SAHİP BİREYLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ
Viranşehir'in en önemli sorunun işsizlik olduğunu belirten Kaymakam Ömer Dereci, işsiz olan vatandaşların her hangi bir meslek dalında becerilerinin olmamasının büyük bir dezavantaj olduğunu kaydetti. Viranşehir'de istihdam alanları yaratmak için öncelikle işsiz olan vatandaşların mesleki bir eğitime tabi tutulması gerektiğini vurgu yapan Kaymakam Dereci, “Mesleki bilgi, beceri ve yetkinlikleri olan gençlerimizi sahip oldukları meslek alanında istihdam etmemiz kolaylaşacaktır.  tekstil ve hazır giyim sektöründe nitelikli insan gücüne çok ihtiyaç duyuluyor. Viranşehir'de bu ihtiyacı karşılayacak olanakları inşa etmeye çalıştık. Bunun yanında yeni projelerle mesleki eğitim yelpazesini daha genişletmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.
 

‘YATIRIMCILARA BÜTÜN KAPILAR AÇIK’
Viranşehir'in genç bir nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Kaymakam Ömer Dereci, tekstil ve hazır giyim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü karşılamak amacıyla mesleki eğitim merkezi kurduklarını kaydetti. Hürriyet Mahallesindeki Tekstil Atölyesinde hazır giyim ve tekstil sektörüne mesleki yeterliliğe sahip çalışan yetiştirdiklerini belirten Kaymakam Dereci, Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak hazır giyim ve tekstil sektördeki yatırımlara da her türlü destek ve kolaylığın sağlanacağını ifade etti.

Kaymakam Ömer Dereci'nin destekleri ile kurulan tekstil fabrikasında 61 kişilik ilk tekstil işçileri üretim bandına alındı. 2019 yılında inşaatına başlanan tekstil fabrikasında ilk etapta 250 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.  İki yıl içerisinde bu sayı 600 kişiye ulaşacak.

BİHA