Şanlıurfa'da kış lastiği zorunluluğu başladı

05 Aralık 2019 13:14
Kapat
Şanlıurfa Valiliği, 1 Aralık tarihi itibariyle 1 Nisan’a kadar kış lastiği kullanma zorunluluğunun getirildiğini açıkladı.

Şanlıurfa’da kış lastiği zorunluluğu başladı. Valilikten yapılan açıklamada, 1 Aralık 2019 ile 1 Nisan 2020 tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğunun getirildiği, uymayan sürücülere ise ceza verileceği ifade edildi.

Açıklamada şu sözlere yer verildi:

“İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 18.11.2019 tarihli ve 23635644-249/19956 sayılı ‘Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri’ konulu yazısı doğrultusunda, Şanlıurfa ili genelinde vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini ve sürücülerin trafik kural ihlal davranışlarının en aza indirilmesini sağlamak amacıyla trafik kazalarının oluşmasında önemli rol oynayan kış mevsimi koşullarına bağlı olarak trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı aşağıdaki tedbirlerin alınması uygun görülmüştür.

-    İlimiz sınırları içinde şehirlerarası ve şehiriçi tüm karayollarında ticari faaliyet kapsamında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda,  1 Aralık 2019 ile 1 Nisan 2020 tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmiştir.

-    Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin kış lastiği olması zorunludur.

-    Terminal/otogar giriş ve çıkışları başta olmak üzere yapılan tüm trafik kontrollerinde araçlar ‘Kış Lastiği’ bakımından da denetlenecektir. ‘Kış lastiği kullanma zorunluluğu’na uymayanlar hakkında 625 TL idari para cezası uygulanacaktır.

-    Kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunan araçların bu zorunluluğa uymadıklarının tespiti halinde idari para cezasının yanında araçlarının lastiklerini de uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmeleri için belge düzenlenerek izin verilecektir, hangi yerleşim yerine kadar izin verildiği trafik idari para cezası karar tutanağının açıklama bölümüne de not olarak yazılacaktır.

-    Kış lastiklerinin yanaklarında (M+S) işareti veya (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi (Snowflake) işareti veya sadece kar tanesi (*) işareti aranacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

BİHA