Şanlıurfa’da sel: Alt geçitleri su bastı!

05 Aralık 2019 22:01
Kapat
Şanlıurfa’da sağanak nedeniyle alt geçitleri su basınca araçlar yollarda kaldı. Bazı sürücülerin aynı şeritte yön değiştirmeye çalışması ise kazalara davetiye çıkarttı. Bu gece polis, itfaiye kadar çekiciler de iş başındaydı...

Şanlıurfa’da sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Metetoroloji tarafından Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Gaziantep’in doğusu için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırması beklenen sağanak yağışların, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Gaziantep’in doğusunda kuvvetli (25-60 kg/m2) olması beklendiği belirtilerek ulaşımda aksamalar, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Beklenen hadise Şanlıurfa’da akşam saatlerinde yaşandı. Diyarbakır yolu üzerindeki alt geçidi su bastı. Araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekti. Trafik polisleri bölgeye yönlendirildi. 

Saatler ilerledikçe alt geçit adeta göle döndü. Bazı araç sürücüleri alt geçide girmek yerine yön değiştirince trafik karıştı. Kazalara davetiye çıktı.


 Bazı araç sürücüleri de biriken suya rağmen alt geçidi kullandı ancak sonrası da araçlarda arızalar görüldü. Çekiciler olay yerine çağrıldı.

Öte yandan pek çok ev ve işyerini de su bastığı ve itfaiyeye çok sayıda ihbarda bulunulduğu öğrenildi.

BİHA