Emniyet’ten flaş karar! Mesleki ayrıcalıkları kaldırıldı

07 Aralık 2019 22:07
Kapat
Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan yeni karara göre havalimanlarında güvenlik tedbirleri kapsamında hakim, savcı ve avukatlar da artık üst aramasına tabi tutulacak. Aksi takdirde geçişlerine izin verilmeyecek.

Hakim, savcı ve avukatların üstünün veya eşyasının aranması tartışmasına son nokta İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nden geldi. 

Antalya Havalimanı iç hatlarda hakim-savcı adayının sırt çantasında x-ray cihazında nevi belli olmayan sıvı malzemesi tespit edildi. Güvenlik personelleri kontrol etmek istedikleri sırada tepkiyle karşılaştı ve yolcu kontrole izin vermeyerek tarama alanını terk etti. Söz konusu olayın Emniyet’e bildirilmesinin ardından flaş bir karara imza atıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından hakim, savcı ve avukatların da üst arama ve eşya taranmasına tabi tutulması gerektiği yönünde yazı ilgili kurumlara gönderildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü de yaptığı değerlendirme sonucu; güvenlik kontrol noktasında görevli personele konunun tebliğ edilmesi, muhtemel olumsuzluk ve zafiyetin önlenmesi amacıyla hakim, savcı ve avukatların hem kendi güvenlikleri ve ulusal ve uluslararası kurallara göre havalimanlarında güvenlik kontrollerine tabi tutulmaları gerektiği, aksi takdirde havalimanlarının güvenlik tahditli alanları ile hava araçlarına geçişlerine izin verilmesinin uygun olmayacağı kararını aldı.

Karar, ilgili emniyet müdürlüklerine iletildi.

BİHA