AK Parti 7. Olağan Kongresi ile partide değişim hız kazanırken, birçok kriterin göz önünde bulundurularak devam edilecek isimlerin belirleneceği kongre öncesi 9 il ve 40'a yakın ilçe başkanından istifa kararı geldi.

AK Parti, 2023 seçimlerine hazırlık ve 2021'de yapılacak olağan büyük kongre öncesi teşkilatlarda değişime gidiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarında vurguladığı 'teşkilatlarda değişim' süreci, Aralık ayının başında delege seçimleriyle başladı. 2021 yılının ilk ayında yapılması planlanan AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi öncesi tüm il ve ilçelerde sandıklar kurulurken, Şanlıurfa'da da ilk olarak Harran İlçe Teşkilatında yapıldı.

Delege seçimlerinin Aralık ayının ortalarına doğru sonlanması beklenirken, birçok AK Parti İl ve İlçe Başkanları ise istifa kararı aldı. Amasya, Balıkesir, Çanakkale, Iğdır, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Siirt ve Artvin İl Başkanları, büyük kongre öncesi istifa ettiklerini açıkladı. 9 il başkanının yanı sıra 40'a yakın ilçe başkanının da istifa kararı aldığı iddia ediliyor. Seçime kadar istifaların artabileceği düşünülürken, özellikle teşkilatta adı geçmeyen başkanların istifa edeceği tahmin ediliyor.
 

ŞANLIURFA'DA HAREKETLİLİK YOK

Partinin birçok isimde değişikliğe gideceği kongre öncesi ise Şanlıurfa'da durumun ne olacağı henüz bilinmiyor. Hareketliliğin yaşanmadığı kentte, mevcut AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız ile Haliliye İlçe Başkanı Süleyman Aksu, Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğol ve Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan'ın görevine devam edip-etmeyeceği merakla bekleniyor.

Özlem DİKMEN-BİHA