2. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali için başvurular başladı

24 Ocak 2023 19:42
Kapat
Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından geçen yıl ilki düzenlenen Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali’nin bu yılki başvuruları başladı.

Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenecek 2. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali, 14-15 Ekim tarihlerinde yapılacak.

Film festivali için başvurular bugün itibarıyla başladı ve 30 Ağustos’a kadar sürecek.

Film festivalinde, uzunluğu 15 dakikayı geçmeyen kısa filmler yarışacak.

Film başvuruları https://filmfreeway.com/GobeklitepeFilmFestival adresi üzerinden yapılacak. Finale kalan filmler 21 Eylül’de açıklanacak.

Yönetmen, yapımcı ve oyuncuların da katılacağı festival, 1.ve 2. gün (14-15 Ekim) Şanlıurfa’da film gösterimi ile başlayacak, çevrimiçi gösterimler ve atölye çalışmalarıyla devam edecek. 15 Ekim akşamı ise Gala Gecesi ve ödül töreni gerçekleştirilecek.

Festival, geçmişten günümüze birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış Şanlıurfa’nın ülkede ve uluslararası alanda kültürel, tarihi ve turistik değerleriyle dünyaya adını duyurarak, sinema tutkunlarıyla buluşmayı hedefliyor.

Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği Başkanı Habip Çadırcı, uluslararası alanda yapılacak festivalle, özellikle son yıllarda yurt dışından büyük ilgi gören Göbeklitepe’nin daha fazla ülkeye ulaşmasını öngördüklerini kaydetti. Çadırcı, şunları ifade etti:

“Yapılacak olan 2.Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali ile bu önemli tarihi alana ev sahipliği yapan Şanlıurfa ve bölge, turistik faaliyetlerle canlandırılacak, yapılacak olan gösterilerle yöre halkına sosyal faaliyet alanları sağlanacak, bölgeye konuk olarak gelecek yönetmen, yapımcılar için çekilecek muhtemel film ve sinema çekimleri için olabilecek muhtemel çekim platolarının tanıtımı sağlanacaktır. Hem inanç hem kültür hem de gastronomi turlarının tamamında Göbeklitepe listelerde birinci sırada yer almaktadır. Bu önemli ören yerinin özellikleri ve değeri göz önüne alınarak yapılacak olan film etkinliğinin adı ‘2.Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali’ olarak belirlenmiştir.”

2.Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali’ni yasal koruma altına almak için marka tescili yapılıp patentinin alındığı bilgisini veren Çadırcı, “Sınai Mülkiyet Kanunu’nun ilgili maddelerince hiçbir kişi ve kuruluş bu marka ismiyle etkinlik yapamaz, yapılırsa patent sahibinin yasal yollara başvurma hakkı doğar” ifadelerini kullandı.

BİHA