Şanlıurfa’da sel felaketinin yaraları sarılıyor

18 Mart 2023 18:03
Kapat
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi selden etkilenen Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan Karakoyun Deresinden taşan suların çevreye verdiği hasar ve tahribatı ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalara farklı illerden gelen ekiplerle Mehmetçikler de büyük destek veriyor.

 

Şanlıurfa’yı vuran sel felaketinin cadde ve sokaklarda bıraktığı izler siliniyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kentin farklı noktalarında selin geride bıraktığı balçığı temizlerken iş makinaları yardımıyla evlerden çıkan eşyalar da kamyonlara yüklenerek belirlenen alanlara götürülüyor.

Büyükşehir Belediyesine bağlı ŞUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, fen işleri daire başkanlığı ekipleri ve kırsal hizmetler daire başkanlığı ekipleri Karakoyun Deresi yakınında cadde ve sokakları balçıktan ve selin taşıdığı molozlardan arındırırken vatandaşların evlerine dolan çamurun da tahliye işlemlerini gerçekleştiriyor.

Temizlik çalışmalarına çevre illerden belediyeler de destek veriyor. Sokakların temizlenmesinde ise Mehmetçik büyük bir özveriyle çalışmalarını gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdürüyor.

BİHA