YSK üyeleri 14 Mayıs seçimlerine dair yürütülen çalışmaları incelemek üzere, salı gününden itibaren deprem bölgesini ziyaret edecek. Şanlıurfa’nın da dahil olduğu bu bölgedeki il ve ilçe seçim kurullarının binalarında inceleme yapılacak.

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı büyük yıkımların olduğu 11 ilde 14 Mayıs seçimlerinin nasıl yapılacağı merak konusu olmuştu.

Bu konuda çalışmalarını sürdüren Yüksek Seçim Kurulu (YSK) incelemelerde bulunmak üzere, deprem bölgesine üyelerinden oluşan bir heyet gönderecek.

YSK üyeleri salı gününden itibaren Şanlıurfa’nın da içinde yer aldığı deprem bölgesine bir ziyaret gerçekleştirecek.

Yapılacak ziyarette üyeler, deprem bölgesindeki seçim hazırlıklarının son durumunu inceleyecek, daha önce tespit edilen eksikliklerin giderilmesine dönük çalışmaları yerinde görecek.  Bununla birlikte, il ve ilçe seçim kurullarının binalarında inceleme yapılacak, seçim öncesi son eksikler tespit edilerek giderilmeleri sağlanacak.

Daha önce de deprem bölgesine bir ziyaret gerçekleştiren YSK üyeleri, bu bölgede tespit edilen eksikliklerin giderilebileceğine dair bir rapor hazırlamıştı.

BİHA