Cumhurbaşkanından başkanlara uyarı: Yakınlarınızı işe almayın

15 Ocak 2020 16:50
Kapat
AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ahmet Zenbilci’nin, Şanlıurfa ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert uyarılarını belediye başkanlarına ilettiği öğrenildi.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, geçtiğimiz günlerde bölge sorumlusu olduğu Şanlıurfa'yı ziyaret etti.

Zenbilci, burada, Şanlıurfa’daki belediye başkanları ile basına kapalı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda gündeme dair konular görüşülürken, Zenbilci’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talep ve uyarılarını belediye başkanlarına tek tek aktardığı kaydedildi.

‘YAKINLARINIZI İŞE ALMAYIN’ UYARISI

Zenbilci’nin Erdoğan’ın ‘belediye başkanları yakınlarını işe almasın’ yönündeki talebini belediye başkanlarına ilettiği kaydedilirken, Erdoğan’ın, belediye başkanlarına teşkilat ile uyum içinde çalışılması noktasındaki uyarısının da bildirildiği vurgulandı.

DEVR-İ SABIK KONUSU

Zenbilci’nin Erdoğan’ın taleplerini iletirken, özellikle devr-i sabık konusunda belediye başkanlarını uyardığı öğrenildi. Devr-i sabık noktasında tüm belediye başkanlarının üzerlerine düşeni yapmalarının önemine vurgu yapan Zenbilci’nin, Erdoğan’ın, önceki dönem başkanları ile ilgili dikkatli olunması konusunda uyarılarını da aktardığı ifade edildi.

İHALELERDE ŞEFFAFLIK İSTENDİ

Belediyelerde yapılacak olan ihalelerde şeffaflığın ön planda olması talebini belediye başkanlarına bildiren Zenbilci’nin, sorun yaşayan veya şikayeti olan belediye başkanlarının, bu sıkıntılarını İçişleri Bakanlığına iletmesi yönünde uyarılarının olduğu öğrenildi.

BİHA