Ortak fon kuruluyor: Urfa turizmine 30 milyonluk yatırım

15 Ocak 2020 21:09
Kapat
Şanlıurfa’da düzenlen 9. MÜSİAD Üyeleri ile Arap İşadamları Ticari Buluşması toplantısında Şanlıurfa’ya en az 30 milyon dolarlık turizm yatırımı yapılması ve bu kapsamda ortak bir fonun kurulması kararlaştırıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Şanlıurfa’nın yatırım ve ticaret açısından güvenli, istikrarlı bir ortama sahip olduğunu gösterip karşılıklı yatırım ve ticaret hacminin arttırılması hedefiyle "9.MÜSİAD Üyeleri ve Arap İşadamları Ticari Buluşması" düzenlendi.

14 Ocak’ta bir otelde düzenenlen toplantıya MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı Erol Yarar, Yönetim Kurulu Üyesi Gazi Mısırlı, derneğin Şanlıurfa’daki üyeleri Türk ve Arap iş insanları, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül katıldı.

 

Toplantıda bölgede düzenlenecek olan yatırımlar ele alınarak bölgenin ekonomik potansiyeli görüşüldü. Şanlıurfa’daki yatırım imkanları hakkında sunumlar yapıan toplantıda Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Uncu da Şanlıurfa’daki turizm yatırım alanları ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Sunumda Şanlıurfa Turizm Markaları, turizm yatırım ortamı, turizm teşvikleri, turizm yatırım fırsatları, otellerdeki toplam doluluk oranı ve Şanlıurfa turizminin geleceğinin parlak olması gibi birçok fırsat yatırımcı iş insanlarına aktarıldı. 

Toplantıda kente en az 30 milyon dolarlık turizm yatırımı yapılması ve bu kapsamda ortak bir fonun kurulması kararlaştırıldığı öğrenildi. Müdür Uncu, kararın Şanlıurfa turizmi açısından hayırlı olmasını diledi.

Ayrıca toplantıda 14 Mart 2020 tarihinde, İstanbul’da 25 ülkeden iş dünyasının önemli temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek MÜSİAD Yatırım forumunda Turizm Yatırım Fırsatları sunulması kararı alındı.

BİHA