Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen İrfan Sohbetlerinin bu haftaki buluşmasında, ‘Hak’tan razı olmak’ konusu işlendi.

Memur-Sen’e bağlı olarak faaliyetlerine devam Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi tarafından her Cumartesi günü ikindi namazı sonrası düzenlenen “İrfan Sohbetleri”nin bu haftaki konuğu Sadık Yalsızuçanlar oldu.

“Hak’tan razı olmak’’  konusunun işlendiği sohbete, Yalsızuçanlar’ın yanı sıra sendika üyeleri katıldı.
 


 

Konuşmacı Sadık Yalsızuçanlar, “Hak’tan razı olmak” konusunu ‘Tevfik İleri’ örneği ile işledi. Yalsızuçanlar buradaki konuşmasında, “Müslüman olarak sadece iki şeye rıza gösterilmez. Bunlardan biri zulüm diğeri küfür, bunlara rıza gösterilmemeli. Çünkü zulme rıza zulümdür. Küfre rıza küfürdür. Bu iki kategori dışında bütün muhatap olduğumuz her hadiseye rıza ile mukabele etmemiz gerekir. Bunun bir makam olduğunu söylerler. Allah’ın bir olduğu idraki ile yaşamamız gerekiyor. Sadece Allah’ın rızasına nail olmanın ehemmiyeti çoktur. Sadece onun rızasına talip olmak, onun rızası da bizim razılığımızdan geçiyor” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi tarafından her Cumartesi günü ikindi namazı sonrası düzenlenen İrfan Sohbetleri, bu haftaki konusuyla dönemi bitirdi.
 

COŞKUN: YENİ KAVRAMLAR VE KONUKLARLA DEVAM EDECEK

Eğitim Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun ise konuyla ilgili açıklamasında şu sözlere yer verdi:  “Her cumartesi ikindi namazına müteakip sendika binamızda kavramların izinde, 16 haftadır devam eden ‘İrfan Sohbetleri’mizin I.dönem sonu kapanış programını, gönül insanı, yazar Sadık Yalsızuçanlar'ın ‘Hak'tan Razı Olmak’ sohbeti ile gerçekleştirdik.  2.dönemin başında yeni kavramlar ve konuklarla İrfan Sohbetlerimiz devam edecektir. İrfan sohbetlerimizin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Vedat Akıllı Beye ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.”

BİHA