Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Coşkun: Mücadeleye devam

20 Ocak 2020 22:43
Kapat
Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde Eğitim-Bir-Sen 47. Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katılan İbrahim Coşkun, eğitimde sorunların çözülmesi için mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

Eğitim-Bir-Sen 47. Başkanlar Kurulu Toplantısı Kızılcahamam’da yapıldı.

2 gün süren toplantıya sendikanın Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun da katıldı. Eğitim gündemi ve sendikal çalışmaların ele alındığı toplantıda söz alan Coşkun, eğitim çalışanlarının çözüm beklediği, eğitimin gündemini oluşturan konuların çözümü için ısrar ve mücadelelerinin devam edeceğini belirterek  "Eğitim sorunları detaylı bir şekilde görüşüldü. Eğitim çalışanlarının alanda karşılaştıkları zorluklar ve sıkıntılar masaya yatırıldı. Çözüme ilişkin önerilerin konuşulduğu sözleşmeli istihdamın kaldırılması, 3600 ek gösterge vaadinin bütün eğitim çalışanlarını kapsayacak biçimde yerine getirilmesi, öğretmenliği hak ettiği noktaya taşıyacak ve kariyer mesleği hâline getirecek, mesleki özerklik sağlayacak, öğretmenlerin özlük haklarını artıracak, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun hayata geçirilmesi, toplu sözleşmede yetersizliği bir defa daha ortaya çıkan 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun örgütlenme ve toplu sözleşme hakkını kısıtlayan hükümlerinin yeniden ele alınması gibi konularını görüştik. İnsan ve emek odaklı sendikal mücadelelerini konjonktüre göre değil, ilke ve ideallerine göre mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. İnsana ve eğitime yatırım yapmaya, eğitim çalışanlarının haklarını her platformda savunmaya, kazanımlarımızın heba olmaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Coşkun, toplantıda diğer şube başkanlarının da söz alarak, gündeme dair görüş ve önerilerini dile getirdilklerini belirtti.

BİHA