Kapat
Şanlıurfa’da jandarma ekipleri tarafından 4 ay boyunca yapılan çalışmalar neticesinde uyuşturucu tacirlerine operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlarda 4 kişi tutuklandı.

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” faaliyetlerine yönelik olarak Suruç Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğünce çalışmalar başlatıldı.

4 ay önce başlatılan planlı teknik ve fiziki takip kapsamında operasyon düzenlenmesine karar verildi. Örgütlü olarak uyuşturucu madde imali ve ticareti suçlarını işledikleri tespit edilen şüphelilere yönelik olarak toplam 11 adrese operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda; şüpheli şahıslara ait ev içerisinde gizlenmiş ve eklentilerindeki arazilerde gömülmüş vaziyette 105 kilo 500 gram kubar esrar, 13 gr. metamfetamin uyuşturucu madde, 2 adet bu suçlarda kullanılan hassas terazi ve 33 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Operasyonlarda toplam 10 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan şahıslardan 4’ü tutuklanırken, 6 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bir şahsın yakalama çalışmalarına ise devam ediliyor.

BİHA