Terör örgütüne 'zorla' katılan 45 kişi serbest bırakıldı

21 Ocak 2020 19:11
Kapat
Resulayn'da terör örgütü saflarına zorla katıldıkları belirlenen 45 kişi, yapılan sorgulamanın ardından serbest bırakıldı

Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü ve unsurlarından temizlenen Resulayn'da PKK/YPG saflarına zorla katıldıkları belirlenen 45 kişi serbest bırakıldı.

Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından sorgulanan ve parmak izleri alınan 45 kişi, kendilerine verilen izin yazısıyla serbest bırakıldı. 

Daha önce terör örgütü tarafından kullanılan ve Barış Pınarı Harekatının ardından karakola dönüştürülen binada gazetecilere açıklama yapan Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Suriye Geçici Hükümeti olarak af çağrısında bulunduk. Af çağrısına uyan PKK/YPG, katılan vatandaşlarımız silahlarını bırakıp SMO'ya teslim oldu. Teslim olanların sorgusu yapılıyor ve suça karışmamış olanları serbest bırakıyoruz. Eğer eli kana bulaşmamışsa terör eylemlerinde bulunmamışsa vatandaşları katletmemişse soruşturmaların ardından salıveriyoruz. Bugün de 45 kişi sorgusunun ardından serbest bırakıldı ve ailelerine kavuşacaklar. Tabi bu serbest kalmalar devam edecek soruşturmaları bittikten sonra. Ben buradan Resulayn ve Tel Abyad halkına sesleniyorum. Burada hayat normale dönmüş bulunmakta herkes evlerine dönebilir. Suriye Milli Ordusu sizin evlatlarınızdır sizin can güvenliğinizi sağlamak için bütün önlemleri almış bulunmakta. Herkes evlerine bir an önce dönsün" dedi.

BİHA