İşte Urfalıların başkenteki "Çatkapı" adresleri!

23 Ocak 2020 09:50
Kapat
Şanlıurfalıların Ankara'ya gittiklerinde çatkapı uğrayacakları bir adres var artık. Kentin tanıtımına katkı sunmak amacıyla açılan ŞURKAV Ankara Şubesi, Urfa'nın başkente açılan penceresi oldu.

Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) Şanlıurfalıların Ankara'daki adresi oldu. 

 

Kentin tanıtımını yapmak, turizmine katkı sağlamak ve kültürel değerlerini Ankara’ya taşımak amacıyla 2019 yılında Cengiz Aksan başkanlığında kurulan ŞURKAV Ankara Şubesi, farklı bir görevi de üstlendi. Başkentte bugüne kadar Şanlıurfalıların çat kapı gideceği bir yer yoktu ancak şubenin açılmasıyla Şanlıurfalıların ikinci adresi haline gelen şube; belediye başkanlarından iş adamlarına, bürokratlardan basın çalışanlarına pek çok ismi ağırladı.


Ziyaretçilerden işadamı Mustafa Yavuz'un "Bizlerin Ankara’da kendini evinde hissedebileceği artık bir evi var. Kısa sürede aktif ve başarılı çalışmalarıyla göz dolduran ŞURKAV Ankara Şube Başkanı Cengiz Aksan ve ekibine tebriklerimi sunar, yakın ve sıcak ilgilerine teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim" yorumunda bulundu.

​​​​​​

Şubede kentin sorunları, özellikle turizmin etki alanları, yapılması gerekenler ve projeler üzerine istişareler yapılıyor.

Şube açılmasının ardından Ankara'da tanıtım günlere imza atmış, "Urfa Seni Çağırıyor" sloganı ile başkentte "Şanlıurfa Turizm, Kültür ve Lezzet Festivali" düzenlemişti.

Şubenin kısa vadede umut veren girişimlerinin kısa sürede de özellikle turizmde etkisini göstermesi bekleniyor.

Ayrıca burada yapılacak lobicilik sayesinde baskenttb az olan Urfalı bürokrat sayısının da artması umut ediliyor.

BİHA