TÜVTÜRK işçileri için mahkemeden karar çıktı

23 Ocak 2020 15:59
Kapat
Uzun süredir eylemde olan TÜVTÜRK işçilerinin açtığı davada mahkeme, 6 işçinin işine geri dönmesine ve kendilerine sendikal tazminat ödenmesine karar verdi.

Şanlıurfa TÜVTÜRK Polçak Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’de çalışan ve DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikasına üye oldukları için işten atıldığı iddia edilen işçiler, Kasım 2018’den bu yana eylemlerine devam ediyor.

İşçilerin eylemi 431. gününde de sürerken, bugün 6 işçi için daha mahkemeden karar çıktı. Şanlıurfa 2. İş Mahkemesinde işe iade ile ilgili açılan davanın yapılan duruşmasında, mahkeme feshin geçersizliğine ve sendikal nedenle olduğunu belirterek 6 işçinin işe iadesine karar verdi.
 

Böylece daha önce kazanılan üç dava ile birlikte 9 üyenin işe iadesine ve sendikal nedenle işten çıkartıldıklarına karar verilmiş oldu.

Mahkeme karara bağladığı davada; işten çıkarmaların haksız ve sendikal nedenle yapıldığını kabul ederek, işe iadeye, işçinin başvurusuna, işverenin işe başlatıp başlatmamasına bağlı olmaksızın 12 aylık brüt ücreti tutarında sendikal tazminata hükmetti. Ayrıca işçinin 4 aylık ücreti tutarında boşta geçen sürenin ücretinin de ödenmesine karar verdi. Alınan kararla birlikte TÜVTÜRK/Polçak, 12+4 olmak üzere toplam 16 aylık sendikal tazminat ödemeye mahkum oldu.

BİHA