Urfalı yazarın kitabı devlet okullarında okutulacak

17 Şubat 2020 09:08
Kapat
Şanlıurfalı Yazar İsa Altun'un 'Bir Kereden Çok Şey Olur' adli kitabı, Moğolistan devlet okullarında okutulacak.

Şanlıurfalı Yazar İsa Altun'un kitabı devlet okullarında okutulacak.

Moğolistan'dan bir devlet üst yetkilisi ile telefon görüşmesi yaptığını kaydeden emekli polis memuru Altun, bağımlılığa değindiği 'Bir Kereden Çok Şey Olur' adlı kitabının devlet okullarında okutulması için talep aldığını kaydetti.  


 

Gelen teklif sonrası mutlu odluğunu ve 'eğitim' için telif hakkı da istemediğini belirten Altun, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Allah razı olsun. Telif hakkı dahi istemedim. Yeter ki bir can kurtulsun. Her zaman belirtirim. Okullarda "Bağımlılık kültürü " dersi konulmalıdır. Bağımlılık yüzyılın en büyük sağlık sorunudur. Bu talepte başarı başta siz kıymetli büyüklerim, arkadaşlarım ve dostlarımındır. Bana hep destek oldunuz. Kitaplarımıza gösterdiğiniz teveccühünüze minnettarım. Her zaman belirttiğim gibi biz bir aileyiz. Bu onur hepimizindir."



İSA ALTUN KİMDİR?

Akçakale doğumlu İsa Altun, 1991 yılından bu yana polis memuru olarak Gaziantep, Kahramanmaraş, Antalya ve İstanbul ilerinde görev yaptı. ‘Bağımlılık kültürü’ üzerine yaptığı araştırmalarla ilgili gençlere ve ailelere yönelik kendi imkânları ile bastırdığı ‘Bir Kereden Çok Şey Olur’ kitabının ardından ‘Kod Adı Beyaz Ölüm’ isimli kitabı da yayımladı. İlk yazısı 1990 yılında Kültür Bakanlığının resmi dergisinde yayımlandı.1994 ile 1997 yılları arasında Gaziantep27 Gazetesinde uyuşturucu kültürünün içyüzünü ele alan yazılarıyla bu alana kamuoyunun dikkatini bu alana çekmeye çalıştı. Uyuşturucunun vahşi ve ölümcül yüzünü göstermek için yurdun çeşitli bölgelerinde okullarda ve eğitim kurumlarında karikatür sergileri açtı. Konferanslar verdi. Seminerlere ve panellere katıldı. Uyuşturucu ile mücadele alanında göstermiş olduğu etkin çalışmalardan dolayı 1998 yılında Uluslararası Genç Girişimciler Organizasyonu (TOYP) tarafından ‘Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı’ dalında ödül aldı. 2000 yılında çocuklara, gençlere ve ailelere yönelik uyuşturucuya karşı bilinçlendirme çalışmalarından dolayı dönemin Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican tarafından ‘Yılın Polisi’ seçildi. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Mezunu. ‘Bilişim suçları’ ve ‘Türk Polis Tarihi’ ile ilgili araştırma ve incelemelerinin ardından bu çalışmalarını kitaplaştırmak için uğraşılar veriyor.

BİHA