Milli Eğitim Bakanı açıklama yaptı.. İşte tatilin ayrıntıları

12 Mart 2020 21:36
Kapat
Korona virüs toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, pazartesiden itibaren okulların bir hafta, üniversitelerin ise 3 hafta boyunca tatil olacağını bildirdi. Tatil ve uzaktan eğitimin detayları paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, koronavirüsle ilgili olarak alınan önlemleri açıkladı.
 

Yapılan açıklamada ülke genelinde ilk, orta ve lise öğrencilerin 1 hafta tatilin ardından 23 Mart itibariyle evlerden uzaktan eğitime geçileceği belirtildi. İnternet ve televizyon aracılığı ile hayata geçirilecek olan bu sistemin ayrıntılarını ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kameralar karşısına geçerek anlattı.


İşte Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

23 Mart’tan itibaren ders ortamı eve taşınacak. Kişiye özle akıllı sistemi ile okula olan ihtiyacı en aza indirecek. 

Telafi için de okullara gidilince yüzyüze eğitim verilebilecek.

Tatil sürecinde okullar dezenfekte edilecek. Öğretmenlere tedbirlerle ilgili mesleki gelişim eğitimi verecek.

Öğrencilere bütün operatörlerden ücretsiz 3 GB internet sağlanacak. Tüm aşamalar en ince ayrıntılarına kadar çalışarak öğrencilerimizin hizmetine hazır hale getirildi. Öğrencilerimizin tercih edeceği eğitim bilişim ağı, televizyonlardan da yararlanılacak olan sınıf seviyelerine göre farklı kanallardan dersler sözkonusu olacak. Bu bağlamda velilelerimiz ve öğrencilerimiz Eğitim Bilişim Ağı eba.gov.tr'den takip edebilirler.

Dersler, televizyondan, TRT kanallarından verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nan ücretsiz olarak uzaktan öğrenme sistemiyle ulusal ölçekte hazırlanan televizyon ve internet ders programlarıyla model ülke olmaya hazırdır.

Öğrencilerimizin ilk bir haftayı evlerinde istirahat ederek geçirmelerini ricaa ediyoruz.

Elazığ depremi sonrasında depremzede öğrencilerimizin telafi derslerinde bu süreçte de önemli bir rol üstlenerek ders programını evlere taşıyacağız.

Bu kapsamda ilk ve orta dereceli okullarımızda haftalık ders programları yeniden yapılandırılarak televizyon ekranlardından telafi eğitimi desteği sunulacaktır.

Öğretim kademelerine gere hangi araç, televizyon mu, internet mi, diğer kanallar mı, tam gün mü, yarım gün mü, ne şekilde olacak, senkron mu asenkron mu olacak? Bunlarla ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Tablo ile sizlerle paylaşacağız. Elazığ depremi sonrasında uyguladığımız sistematiği uzaktan eğitim modeliyle devam ettireceğiz.

Tüm eğitim kademesindeki öğrencilerimiz için uzaktan eğitim sistemi çalışmalar son haline getirilmiştir. Normal eğitim temposunda öğrencilerimiz isterlerse televizyondan, isterlerse internet bağlantılı mobil cihazlardan derslerine devam edebilirler. Tüm ayrıntılar eba.gov.tr adresinden ayrıca duyurulacaktır. Kişiye özel akıllı sistemle zengin etkileşimli dijital sistemimiz hazırdır. Herkese ücretsiz internet imkanı sağlanmıştır.

 

AİLELER TEKRAR BİLGİLENDİRİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı yeni tip koronavirüse karşı tedbirlerini üç aşamada hayata geçirdi. Okullarda ve sosyal medyada bilgilendirme çalışmaları, ailelere eğitim bültenleri, hijyen çalışmaları, her zaman her yerden ücretsiz olarak uzaktan erişim altyapısı hazırlandı.

 

EBEVEYNLER DİKKAT

Bu süreçte en önemli görev ebeveynlerimize düşüyor. Dünyanın birçok ülkesinde okullar tatil edildi. Uzun süreli tatiller de sözkonusuydu. Evlatlarımızın sağlığı için önce kendi sağlığımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Bu konuda çocuklarımızın önümüzdeki ilk 1 haftayı istirahat ederek, kitap okuyarak, müzik dinleyerek, bireysel spor ve sanat çalışmaları, hobileriyle vakit geçirmelerini istiyoruz. Çocuk edebiyatı okumaları bizim için çok önemlidir.

BİHA