Kapat
Şanlıurfalı öğretmen, üniversiteye ve liseye hazırlanan öğrencilerin sorularını sosyal medya üzerinden çözmek için meslektaşlarına seslendi.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede birçok ülkeyi etkisi altına alan koronavirüs sonrası Türkiye'de de çeşitli önlemler alınıyor.

Vatandaşlara sık sık 'evde kalın' çağrısı yapılırken, geçtiğimiz hafta da Milli Eğitim Bakanlığı okulların kapatıldığı duyurmuştu. Bir hafta öğrencilerin dinlenmesi için izin verilirken, önümüzdeki Pazartesi öğrencileri için online ders sistemi başlayacak.

Online eğitim ile öğrencilerin derslerden geri kalmaması amaçlanırken, Şanlıurfalı öğretmenden den sınava hazırlanan gençler için flaş öneri geldi. Matematik Öğretmeni Ahmet Yılmaz, üniversite ve liseye hazırlanan öğrencilerin sınava hazırlık süreçlerinde çözemedikleri ve takıldıkları soruları sosyal medya üzerinden mesaj olarak göndermelerini teklif etti. Öğrencilerin gönderdiği soruları çözüp, geri göndereceklerini kaydeden Yılmaz, birçok vatandaş tarafından takdirle karşılandı.

Görev alan tüm öğretmenlere seslenen Yılmaz, stresli olan öğrencilere yardımcı olmak için herkesi desteğe davet etti. 

Sosyal medyadan çağrıda bulunan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kriz sürecinde liseye ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz stresli ve zor zamanlar geçiriyor. Onlara birazcık da yardımcı olabilmek için şöyle bir yol izleyelim. Sorularını dm den göndersinler. Çözüp, geri gönderelim. Elden ele yayalım."

Şanlıurfalı öğretmenin merhameti yüzleri gülümsetirken, birçok öğretmenin de destek vermesi bekleniyor.

Özlem DİKMEN-BİHA