Cezayir'den 300 vatandaş Şanlıurfa'ya getirildi

05 Nisan 2020 12:04
Kapat
Cezayir'de bulunan yaklaşık bin 200 Türk vatandaşı Türkiye'nin farklı illerine gönderilirken, 300 kişinin de Şanlıurfa'ya getirildiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonunda, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarınısn yürüttüğü ortak çalışmayla Cezayir'den ülkeye getirilecek Türk vatandaşlarının tahliye işlemlerine başlandı.

URFA'YA 300 KİŞİ GETİRİLDİ 

Bu kapsamda Karabük'te misafir edilen Cezayirlileri almak için Türkiye'ye gelen Cezayir Hava Yollarına ait uçak ile Türk vatandaşları farklı illere dağıtıldı. Samsun'a 555 vatandaşın götürüldüğü öğrenilirken, Şanlıurfa'ya da yaklaşık 300 kişinin getirildiği öne sürüldü. 


AKILLARA KONYA GELDİ 

AFAD ve UMKE ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirilen vatandaşlar için de Şanlıurfa Osmanbey Yerleşkesindeki KYK Yurtları hazırlandı. Şanlıurfa'da tedbirler üst seviyeye çıkarılırken, köylerden giriş çıkışlar bile kontrol edilirken, koronavirüs riski taşıyan vatandaşların Urfa'ya getirilmesi akıllara vakanın yüksek olduğu Konya'yı hatırlattı. Konya'da vakaların hızla artmasının nedeni olarak KYK Yurtlarına yerleştirilen umreciler gösteriliyor.

Yaklaşık 2 buçuk milyon nüfusu bulunan kente Cezayir'den getirilen vatandaşlardan koronavirüs yayılma riski, Şanlıurfalıları tedirgin ediyor.

BİHA