Akçakale'de üretilen maskeler ücretsiz dağıtılıyor

06 Nisan 2020 14:51
Kapat
Akçakale Belediyesi öncülüğünde kurulan atölyede üretilen maskeler ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı.

Koronavirüsü salgını sonrasında maske stok sorununu çözmek amacıyla Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın talimatıyla Belediye Kültür Merkezinde kurulan atölyede üretilen maskeler, kamu kurumlarına ve ilçe halkına ücretsiz dağıtılıyor.

30 bayanın çalıştığı atölyede günde 4 bin adet maske üretiliyor. Sabahın erken saatlerinde maske üretim atölyesini ziyaret eden Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Toprak, üretilen 5 bin maskeyi zabıta ekipleriyle birlikte alarak kamu kurumlarına, ilçe esnafına ve çarşı merkezinde gördüğü vatandaşlara dağıttı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, şunları söyledi: "Değerli hemşerilerim, bu virüs salgını, televizyonlardan ve sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla dünyanın en büyük afetidir. Bu gün itibarı ile dünyanın zararı 50 trilyon dolar. Bu salgın Türkiye’yi de büyük çapta etkiledi. Dua ediyoruz sürecin kısa olması ve zayiatın az olması için. Bunun olabilmesi için de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan’ın dediklerini can kulağıyla dinleyeceğiz, Sağlık Bakanımızın açıklamalarına riayet edeceğiz, doktorlarımızın söylediklerini de harfiyen uygulayacağız. Belediye olarak ilçemizde ve köylerimizde dezenfektan, ilaçlama, eldiven ve maske dağıtımında hiçbir sıkıntımız yok, bütün bunları yapıyoruz. Bir maske üretim atölyesi açtık, gece gündüz üretim yapıyoruz. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Bu ürettiğimiz maskeler yıkanabilir özelliğe sahip. Her zaman söylediğim gibi en büyük ilaç, en büyük doktor, en büyük tedavi, kendimizi birbirimizden uzak tutacağız, bir arada olmayacağız, tokalaşmayacağız, sosyal mesafeye riayet edeceğiz ve kendimizi her şeyden tecrit edeceğiz bu süreç geçene kadar. Bu süreç inşallah uzun bir süreç değil, yakın bir tarihte normal hayata döneceğiz ve normal hayat başladıktan sonra da bütün bunlar acı bir hatıra olarak hatıralarımızda kalacaktır. Zamanımızı birbirimizden uzakta geçirmeye bakalım çünkü bu virüs insana her türlü bulaşma imkanı var. Hastaneleri, kaymakamlığı, belediyeyi mecbur olmadıkça işgal etmeyelim. Bütün herkesin bir tek hedefi var bu sağlık sorununu çözebilmek ve günü sorunsuz geçirebilmek ancak sağlık sorunu olduğu zaman bütün meselemiz sağlığa odaklı olacak. Sağlık meselesinde hepimiz el birliğiyle birbirimize yardım edeceğiz ve bu badireyi birlikte atlatacağız. Allah, yar ve yardımcımız olsun" dedi.

BİHA