Harran Üniversitesi Türkiye gündeminde! Rektöre seslendiler

06 Nisan 2020 23:08
Kapat
Koronavirüse karşı tedbirler kapsamında uzaktan eğitim gören Harran Üniversitesi öğrencileri, sistemde sorunlar yaşandığını iddia ederek ödev ile sınav olmak istediklerini belirtti. Öğrenciler sosyal medyadan rektöre çağrı yaptı.

Harran Üniversitesi öğrencileri uzakten eğitimde not için sınav değil, ödev istiyor.

Ölümcül koronavirüs pandemisi nedeniyle örgün eğitim programlarında uzaktan öğretime geçildi. Üniversiteler internet üzerinden senkron (eş zamanlı) veya asenkron (eş zamansız) şekilde eğitim vermeye başladı. Harran Üniversitesi öğrencileri de sistemde pek çok sorunla karşılaştıklarını iddia etti. Ya videolar yüklenmedi, ya internette koopukluk oldu yada elektrik kesintisi yaşandı. Kendileri dışında yaşanan aksaklıklar nedeniyle eğitimde istenilen başarının elde edilemediğini belirten öğrenciler, alamadıkları bilgiden de sınav olmak istemedikleri dile getirdi. Bunun için sosyal medya üzerinden seslerini duyurmak için birlik olan binlerce öğrenci "#hrüödevistiyor" hastangi ile Rektör Prof. Dr. Çelik’e çağrıda bulundu.

Ödev ile sınavın hak olduğunu düşünen öğrencilerden biri hadis ile çağrı yaparak "Kolaylaştırınız! Zorlaştırmayınız! Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz!" dedi.

Öğrencilerin talebi, trending topic listesine girerken Rektör  Prof. Dr. Çelik’ten "Böyle bir beklentiniz olmasın" yanıtı geldi. 

Öğrenciler ise taleplerinde ısrarcı, Rektör Prof. Dr. Çelik’ten gelecek müjdeli bir haberi bekliyorlar.

BİHA