İHH, karantinaya alınan bölgelere yardım gönderdi

08 Nisan 2020 11:54
Kapat
Şanlıurfa'da koronavirüs nedeniyle karantinaya alınan bölgelere İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yardımlar gönderildi.

Koronavirüs nedeniyle Şanlıurfa'da bazı bölgeler karantinaya alındı.

Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçen İHH İnsanı Yardım Vakfı çalışma başlattı.

Çalışmalar neticesinde buradaki vatandaşlara çeşitli yardımlar gönderildi.

Yapılan yardımlar ve çalışmalar hakkında bilgiler veren İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila şunları söyledi:

“Bu zor günlerde Vefa Destek Grubu’nun bir bileşeni olarak canı pahasına halkımızın yanında bulunup yardım ediyoruz. Koronavirüs tespitinden dolayı karantina altındaki Şanlıurfa Eyyübiye ilçemizin Kübacık köyü halkına Şanlıurfa İHH olarak gıda ve maske yardımında bulunduk. Yine koronavirüsü tespitinden dolayı karantina altındaki Akçakale ilçemizin Narlıova köyü halkına İHH olarak gıda, temizlik ve hijyen kolisi yardımlarında bulunduk. Bu çalışmalarımızda gönüllü olarak görev alan tüm gönüllü kardeşlerimize cani gönülden teşekkür ederiz. Değerli halkımızdan şunu istirham ederiz, bakın başta sağlık çalışanları/personelleri olmak üzere güvenlik güçleri, yardım çalışmalarını sürdüren sivil toplum örgütlerinin personel ve gönüllüleri ve bir çok kamu kurum ve kuruluş personeli büyük riskler alarak bu dar günlerde halkımızın hizmetindeler. Halkımız da çok acil bir durum olmadıkça Sağlık Bakanlığımızın, uzmanların uyarılara kulak vererek, uyarak evlerinde kalırlarsa bu zorlu süreci inşallah daha hızlı atlatırız. Bu musibetle mücadele ederken sadece maddi sebeplere sarılmayalım, bir taraftan maddi sebeplere sarılırken bir taraftan da maneviyatımızı güçlendirmeliyiz, Allah'a karşı sorumluluklarımızı yerine getirip ardında da duaya sarılmalıyız. Çünkü yerin göğün sahibi olan Allah’tan bu musibeti kaldırmayı yürekten talep etmeliyiz.

En çok ihtiyaç duyulan şeyleri ise şöyle sıralayabiliriz, hijyen paketi, gıda kolisi, kolonya, bebek maması, çocuk bezi, çocuklar için şekerleme çeşitleri."

BİHA