Şanlıurfalı görevlendirme mağdurlarına vekilden müjdeli haber!

08 Nisan 2020 22:19
Kapat
Görevlendirme ile başka illere gönderilen ve görev süreleri dolduğu için konaklama ile ilgili sorun yaşayan İl Göç İdaresi çalışanları için Urfa vekili Halil Özşavlı devreye girdi ve "İnşallah bugün yarın memleketinize döneceksiniz" dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç.Dr. Halil Özşavlı Göç İdaresine bağlı olup diğer illere görevlendirme ile giden gençler için yetkililerle görüşerek son gelişmeşeri paylaştı. 

Vekil Özşavlı yaptığı açıklamada personellerin görev sürelerinin dolduğuna dikkat çekeren yaşadıkları konaklama ve kira ödeme sorunlarının ardından Göç idaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz ile görüştüğünü belirtti. Gençlere seslenen Vekil Özşavlı, "Sizler için haftalarca uğraşıyoruz biliyoruz görevlendirilme süreniz doldu. Ev tutmuşsunuz ev sahipleri sizleri sıkıştırıyor. ’Ya kirayı yenile ya da evden çık diyor bunun farkındayız.’ Hepiniz memleketinize dönmek istiyorsunuz. Yeni hatta az önce Göç idaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz ile görüştüm ve Göç İdaresi Genel Müdürü Ayaz ’Bize 1 ya da 2 gün müsaade etsinler. Yerlerine birileri geliyor ondan sonra hepsinin ilişiği kesilecek’ diye konuştu ve benim aldığım cevap bu" dedi.


"1 VEYA 2 GÜN SABRETMENİZİ İSTİYORLAR"

Göç İdaresinden Sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısından randevu talep ettiğini de belirten Vekil Özşavlı açıklamasına şöyle devam etti:

"İnşallah kendisiyle görüşeceğim. Sizden ricamız 1 veya 2 gün daha sabretmeniz bize verilen cevaplar bunlar. Bizim değil, onlar 1 veya 2 gün daha sabretmenizi istiyorlar. İnşallah bu gün veya yarın ilişiğiniz kesilecek memleketlerinize döneceksiniz. Ben ve diğer milletvekili arkadaşlar Urfa için sizler için elimizden yapmaya devam ediyoruz. Ben şahsım adına söylüyorum gücümün yetinceye kadar her tarafa koşuyorum. Lütfen bize güvenin biz burada boş durmuyoruz sizler için elimizden geleni yapıyoruz. Sizlerden ricamız 1 veya 2 gün daha sabretmeniz bize verilen cevaplar bu ve hepinizi Allaha emanet ediyorum."

BİHA