Urfa için test cihazı temin edildi ama "Kanıt" için!-EK

08 Nisan 2020 23:27
Kapat
Şanlıurfa'da koronavirüs testi için Real Time PCR Detection Cihazı GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geçici olarak hastaneye devredildi. Cihaz, pozitif çıkan vakalarda kullanılacak.

Şanlıurfa'da artık koronavirüs testi yapılacak ancak test, pozitif çıkan vakalar da kullanılacak. 

Pandemi haline gelen ve dünya genelinde binlerce can alan koronavirüs salgını nedeniyle sağlık savaşı verilirken, Türkiye'de de test sayısı gün geçtikçe artıyor ancak hala her ilde test yapılması mümkün değil. Testin yapılması istenen iller arasında bulunan Şanlıurfa'da yeni bir gelişme yaşandı. GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, koronavirüs test sonucunu aynı gün veren Real Time PCR Detection cihazını geçici olarak Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne devretti. 


İKİNCİ DEFA BEKLENMEYECEK

Testin yapılacak olması kentte hastalığın teşhisi ve tedavisi için sürenin kısalacağından dolayı sevinç yaşatırken, cihazın ilk teşhiste değil pozitif vakalar için kullanılacağı öğrenildi.

Kentte şüpheli hastaların testleri ilk olarak Adana'ya gönderiliyor ve pozitif gelen vakalardan alınan ikinci tahliller Ankara'ya gönderiliyordu. Bu cihaz ile tahliller Ankara'ya gönderilmeden hastanede yapılacak. Böylece kesin sonuç için 2 gün zaman kazanılmış olacak.

BİHA