DP Urfa İl Başkanı: Erbaş'ın sözlerinin arkasındayız

29 Nisan 2020 00:57
Kapat
Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat, yaptığı yazı açıklama ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın sözlerinin arkasında olduklarını kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cuma Hutbesi'nde ''İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor, lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüz binlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor'' ifadelerini kullanmıştı.

Açıklama sonrası Ankara Barosu da Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı insanlığın bir kesimini aşağılayıp kitlelere hedef göstermekle suçlayıp, ''Sesi çağlar öncesinden gelen şahıs" nitelemesi yapmıştı. Ankara Barosu'nun yaptığı açıklama sonrası ise Erbaş'a destek mesajları yağdı Desteklerden biri de Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat'dan geldi.

Yazılı açıklama yağan Polat, Erbaş'ın sözlerinin arkasında olduklarını kaydetti.

İşte, o açıklama:

"Diyanet işleri başkanı Prof Dr Sayın Ali Erbaş Cuma günü Hacı Bayram Camiinde verdiği vaazda, 'İslam zinayı en büyük günahlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği , lanetliyor.

Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti' demişti. Bunun üzerine Ankara barosu başkanlığı dahil çeşitli kurumsal yapılar ve bazı gazeteler Diyanet işleri başkanının üzerine giderek 'Nefret söylemi' içine girmekle ve suç işlemekle itham edip savıcılara suç duyurusunda bulundular.

Dinin doğru emirlerini Diyanet İşleri Başkanı, vaizler, müftüler, hocalar söylemeyecekse kim söyleyecek? Onları kin ve nefret saçmakla suçlamak ve bu nedenle halkın bir kesimini diğerine karşı kışkırtmak bırakın hukuka uygun olmayı , ahlaka ve mantığa dahi aykırı.

Yanlış yapanlar alınır diye bu insanlar yanlışa yanlış demeyecek mı? Ve biz samimi Müslümanlar diyemeyeceksek varlığımızın ne kıymeti var? Ahlaksızlık hangi ahlak sisteminde, hangi dinde, hangi laik devlet hukukunda serbesttir?

Bu konuda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın arkasında ve yanındayız."

BİHA