CHP Urfa İl Başkanı: Urfa’ya vaat edilen hangi projeler gerçekleşti?

31 Mayıs 2020 12:18
Kapat
CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, AK Parti’nin Şanlıurfa’ya ve Şanlıurfalılara vaat ediği projelerin yapılıp yapılmadığının açıklanmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi:

"2015-2019 yılları arasında yapılan genel seçim ve yerel seçimlerde Şanlıurfalılara verilen vaadlerin hangisi yapıldı?

- AK Parti iktidarı ile öncelikle 20. Zırhlı Tugayı şehir dışına taşınarak, Şanlıurfa'ya yakışır Güneydoğu'nun en büyük 'Kent Parkı' haline getirilecek denilmişti.

- Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıllarda temeli atılan bin 700 yataklı Şehir Hastanesi en kısa sürede hayata geçirilecek denilmişti.

- Ankara-Konya-Adana-Gaziantep-Şanlıurfa arası Hızlı Tren ile ulaşım çok daha kolaylaşacak denilmişti.

- Şanlıurfa GAP hava limanı uluslar arası Karaköprü-Çevik Kuvvet 3 katlı Köprülü Kavşağı, Sırrın-Karaköprü Çevre yolu 3 katlı Köprülü Kavşağı, şehir içi trambüs projesi, Abide ve Osmanbey arası raylı sistem projesi hizmeti, Yeşildirek Mahhalesi kentsel dönüşüm projesi,  Eyyübiye-eski Hava Alanı Yolu Yonca yaprağı Köprülü Kavşağı, 1 Köprülü Kavşak, 4 Dalgeç ve yan yollar ile Abide'den Hava Limanı'na kadar ışıklara takılmadan ulaşım imkânı sağlanacak denilmişti.

- 'Yol Medeniyettir' düsturu ile il ve ilçelerimizin genelinin bağlantı ve çevre yolları yapılarak ulaşım daha kolay ve rahat sağlanacak denilmişti.

- 'İkinci üniversiteyi Şanlıurfa'ya kazandıracağız. GAP Vadisi'ne yapılacak tesislerle Şanlıurfa hayat bulacak, Şanlıurfa daha yeşil olacak. Hilvan, Siverek ve Viranşehir Pompaj Sulamasına kavuşacak. Kırsalda 500 adet taziye evi yapılıyor. Köylerimizin tamamına taziye evleri yapılacak. Her aile uygun fiyatla konut sahibi olacak. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) büyüyecek, istihdam artacak. Şanlıurfa'ya yakışır Kültür Merkezi ve Fuar Alanı yapılacak. Şanlıurfa'ya daha birçok hizmet ve yatırımlar yapılacak' sözleri verildi.

ŞANLIURFA’DA YAPILACAK OLAN 763 PROJE NE OLDU?

Ayrıca 2014 yerel seçim sürecinde AK Parti İl Teşkilatı tarafından Mehmet Akif İnan Kültür Salonu'nda düzenlenen programda O tarihte AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç'in seçilmesi halinde Şanlıurfa’ya Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik ve bazı AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri ile birlikte 763 proje yapacağını vaat etmişti.

2014 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen ve daha sonra Belediye Başkanlığından istifa ederek  Kahramanmaraş Milletvekili seçilen şu anki TBMM İçişleri Komisyon Başkanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik ve bazı AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri ile bir önceki Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve şu anki Mevcut Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 763 projenin kaçını gerçekleştirdiler?

Bizler ve Şanlıurfa halkına gerçekleştirmiş oldukları projeleri açıklamalarını bekliyoruz."

BİHA