Şanlıurfa'da yeni karantina bölgeleri açıklandı

26 Haziran 2020 13:12
Kapat
Şanlıurfa Valiliği, kent genelinde 31 bölgede karantina uygulanmasına karar verildiğini, 22 bölgede ise karantina uygulamasının sona erdiğini açıkladı.

Şanlıurfa Valiliği, İl Hıfzıssıhha Kurulunun 2020 Yılı 98 Nolu Kararını duyurdu.

Buna göre; kentte 31 bölgede karantina uygulanmasına karar verildi, 22 bölgede ise karantina uygulaması sona erdi.

İşte alınan o kararlar: 

"Çin Halk Cumhuriyeti’nde Aralık 2019 tarihinde başlayan COVID-19 vakaları Dünya üzerinde pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de görülmeye başlamıştır. Bu kapsamda İl genelinde çeşitli önlemler alınmaktadır.
25.06.2020 tarihinde olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu bu önlemler doğrultusunda aşağıdaki kararları almıştır. 

A- Yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda COVID-19 pozitif tespit edildiğinden COVID-19 pozitif hastanın evden ayrılışından 14 gün sonrasına kadar Haliliye İlçemizde altı (6), Eyyübiye İlçemizde beş (5), Karaköprü İlçemizde dört (4), Siverek İlçemizde dört (4), Viranşehir İlçemizde dokuz (9), Akçakale, Ceylanpınar ve Suruç İlçelerimizde de birer farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir. 

B- Karantina tedbiri uygulanan, geçen süre zarfında yeni pozitif vaka tespit edilmeyen ya da son vaka tespitinden sonra 14 gün geçmesi ve yeni vaka çıkmaması durumunda 26.06.2020 tarihi itibariyle Karaköprü İlçemizde yedi (7), Haliliye İlçemizde yedi (7), Eyyübiye İlçemizde üç (3), Birecik İlçemizde iki (2) ve Siverek, Viranşehir ve Suruç İlçelerimizde de birer adreste karantinanın sonlandırılmasına karar verilmiştir. 

Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir."

BİHA