Kapat
Urfa'da bebeği karnında ölen Covid-19l'u anne, kanaması olduğu gerekçesiyle yoğun bakım ünitesine alınmak istendi ancak iddiaya göre yer olmadığı için başka ile sevk edilmek istendi. Bakanlığın kentteki bu soruna çözüm bulması istendi.

Şanlıurfa'da sağlık sorunlarının başında gelen yoğun bakım servisindeki yetersiz kapatise, vatandaşların sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. 

Kentte daha önce de gündeme getirilen hatta yoğun bakımda yer olmadığı için başka ile sevk edildiği sırada hayatını kaybeden hastaların olmasına rağmen hala soruna çözüm bulunamadı. Öyle ki bugün bile hastalar yoğun bakımda yer olmadığı için başka illere sevk edilmeye çalışılıyor. 

İddiaya göre Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Covid-19 tedavisi gören 8 aylık hamile G.Ş. isimli biri kadının bebeği karnında hayatını kaybetti. Kanaması durmadığı gerekçesiyle ameliyata alınan G.Ş., 3 saatlik operasyonun ardından yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınmak istendi ancak yer olmadığı gerekçesiyle beklemeye alındı. Hastaneden kendilerine "Yoğun bakımda yer yok. Bir hasta var o ölünce sizin hastayı alabiliriz yada il dışına götürün" yanıtı geldi. Bebeklerinin acısını, hastalarının üzüntüsünü yaşayan aile yoğun bakım skandalı ile de şaşkına döndü. Gaziantepe sevk edilmesi beklenirken olayın sosyal medyada gündeme getirilmesinin ardından doktorlar aileye hastanın yoğun bakımda tedavi görmesine gerek kalmadığını belirtti. 

Aile ve diğer mağdur hastalar ağır hastaların il dışına sevkinde de riskin arttığını belirterek Sağlık Bakanlığı'nın sorun için acil önlem almasını istedi.

BİHA