Urfa’da okullara daha fazla temizlik personeli için çağrı!

08 Ağustos 2020 23:39
Kapat
Eğitim-Bir-Sen Urfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun okullarda çalıştırılmak üzere işe alınacak temizlik personeli sayısının yetersiz olduğunu dile getirerek "Sayı en az 7 bin olmalı" dedi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitime geçilen Türkiye'de 2020- 2021 eğitim ve öğretim yılı 31 Ağustos'ta başlayacak.

Okullar açılmadan Şanlıurfa'daki okullar için sürekli dile getirilen temizlik personeli sayısındaki yetersizlik bir kez daha gündeme geldi. Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun personel alımının okullar açılmadan en az 1 hafta önce tamamlanması gerektiğini belirtti. İŞKUR üzerinden okullarda çalıştırılmak üzere alımı yapılacak temizlik personel sayısının 3 bin olarka belirlendiğini açıklayan Başkan Coşkun bu sayının yetersiz olduğuna dikkat çekti. Yetkililere seslenen Başkan Coşkun, "Okulların belediyeler tarafından dezenfektan ve temizliğinin yapılması, İŞKUR üzerinden okulların temizliği için alınan çalışanların tüm işlemlerinin 1 hafta önceden bitmiş olması gerekir. Urfa’daki 2 bin 200 okulda temizlik işleri için İŞKUR üzerinden 3 bin kişi verilecek.Bu sayı her okula 1,3... Pandemi sürecinde temizliği anlata anlata bitiremiyoruz Bu sayı en az 7 bin olmalıdır" dedi.

BİHA