Eryazğan: Sen koronavirüs oldun, maaşın kesiliyor denilemez!

17 Ağustos 2020 11:33
Kapat
Koronavirüse yakalanan ve maaş kesintisi yaşayan hekimlerin mağduriyetlerinin takipçisi olacaklarını kaydeden AHEF 2. Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan, "Hiçbir sağlık çalışanına 'Sen Kovid-19 oldun, maaşın kesiliyor' denilemez" dedi.

Pandemi sürecinde ön safta yer alan aile hekimleri poliklinik hizmetlerinin yanı sıra aşı, çocuk, gebe izlemlerini de aksatmadan sürdürüyor.

Salgın nedeniyle hastanelerde polikliniklerin de kapanmasıyla tüm yük, aile hekimlerine kaldı. Aile hekimleri yoğun dönemde  çalışmalarını sürdürürken, Kovid hastaları ile temasta bulunan bazı hekimlerde koronavirüse yakalandı. Kimi zorlu süreci başarıyla atlatsa da, zaman zaman hekimlerden ölüm haberleri de geldi.

Zorlu süreçte aile hekimlerine hiç bir ek ödenek yapılmadığını kaydeden Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan, karantina sürecinde hekimlerin maaşlarının kesinti yapılmasına tepki gösterdi.

ERYAZĞAN: KORONA MESLEK HASTALIĞI SAYILMALI

Eryazğan, Kovid-19'a yakalanan hekimlerin karantinada idari  izinli sayılmasına ve koronavirüsün meslek hastalığı olarak görülmesine Halk Sağlığı  Kurumu yetkilerinin 'mevzuat uygun değil' dediğini iddia etti.

Eryazğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın  bakanın  vicdanına sesleniyoruz. Bu kurumunuzun iki yüzlü tavırları artık tüm çalışanları bezdirdi, bunu kurumun başı olarak siz çözmelisiniz. Sayın  Cumhurbaşkanımızın genelgesi  yerde kalamaz, hiç bir sağlık  çalışanına, 'Sen Kovid-19  oldun, maaşın  kesiliyor' denilemez. Sonuna kadar bu konuyu takip edeceğiz ve sessiz kalmayacağız."

BİHA