Harran Üniversitesi dekanı "kızına özel ilan" açtı iddiası

06 Eylül 2020 10:52
Kapat
Harran Üniversitesinde görevli bir dekanın, kızını kişiye özel ilanla öğretim görevlisi olarak işe aldığı iddia edildi.

Harran Üniversitesi tarafından 25 Haziran 2020 tarihinde çok sayıda öğretim üyesi ve 7 tane öğretim görevlisi ilanı verildi.

İddialara konu ilan ise Birecik Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım programında "İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin İşletme veya Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü lisans mezunu olmak ve ilgili alanlarda tezli yüksek lisans yapmış olmak, mobbing konusunda çalışmalar yapmış olmak" özel şartları ile duyuruldu.  

4 KİŞİ BAŞVURDU, DEKANIN KIZI KAZANDI

Verilen şartlar ile başvuruların kısıtlandığı iddia edilirken, ilana 4 kişinin başvurduğu öğrenildi. Yine iddialara göre; başvuru yapan 4 kişinin 2'si evrak eksikliğinden elendi ve 1 kişi de sınava katılmadı.Geriye kalan son adayın kazandığı ve o ismin de Harran Üniversitesi Eğitim Dekanı Burhan Akpınar'ın kızı Esra Nur Akpınar olduğu öne sürüldü.

Özellikle 'mobbing' şartı ile adrese teslim ilan verildiği ve bu nedenle de adayların geri adım attığı kaydedildi. Üniversite tarafından ilan edilen kadroya dair teoriler sürerken, tüm bu iddiaların araştırılması için Harran Üniversitesi Rektörü Sabri Çelik tarafından İnceleme Komisyonu kuruldu. Komisyonun detaylı araştırma yapması ve önümüzdeki günlerde kafalardaki tüm soru işaretlerini gidermesi bekleniyor.

BİHA