Urfa’da vahşet iddia: Eşine ve çocuklarına işkence etti

17 Eylül 2020 14:40
Kapat
Şanlıurfa’da madde bağımlısı olduğu öne sürülen babanın, hem çocuklarını hem de eşini sopa ve kemerle dövdüğü iddia edildi.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Yavuzselim Mahallesinde yaşanan olayda, iddiaya göre 37 yaşındaki Ramazan Çakmak, 35 yaşındaki eşi Narin Çakmak’a şiddet uyguladı.

Yaşanan bu durum üzerine anne Narin Çakmak, 5 ay önce babasının evine gitti. İddiaya göre; geçen hafta vakit geçirmek için çocuklarını alan baba Ramazan Çakmak, çocuklarını eşine vermemek için hortum, kemer ve sopalarla darp etti. Yine iddiaya göre 2 yaşındaki çocuğunu ise saatlerce havalandırma boşluğunda bıraktı.

KOMŞULAR ÇOCUKLARI GÖRÜNCE HAREKETE GEÇTİ
Darp edilen çocukları gören komşular, durumdan şüphelenerek anne Narin Çakmak’a haber verdi. Komşularının ihbarı üzerine kocasının evine giden Narin Çakmak, işkence izlerini görünce çocukları alıp baba evine gitti ve polisi aradı.

Harekete geçen ekipler baba Ramazan Çakmak’ı gözaltına alırken, travma geçirdiği öğrenilen aldı. Travma geçirdiği öğrenilen çocuklar, ambulansla hastaneye götürüldü.

Yapılan kontrollerinde çocukların vücutlarının değişik yerlerinde derin şiddet ve işkence izlerine rastlandı.

ANNE NARİN ÇAKMAK YAŞADIKLARINI ANLATTI
Yaşadıklarını anlatan anne Narin Çakmak, sürekli şiddet gördüğünü öne sürerek, “Ben 10 yıldır evliyim. Eşim madde bağımlısıdır. Evlenmeden önce bilmiyordum. Hem kullanıyor hem de satıyor. Sürekli işkence gördüğüm için 5 ay önce annemin evine döndüm. 27 gündür çocuklarımı bana göstermiyordu. Çocuklarıma son iki gündür şiddet uyguluyor. Çocuklarıma uyguladığı şiddeti bana da uyguluyordu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan ve devlet büyüklerimden yardım istiyorum. Adalet yerini bulsun. Bu işkenceyi bize yapan en ağır cezayı alsın istiyoruz. Biz can güvenliğimiz yok. Herhangi bir şey başımıza gelirse onların tarafındandır. Ölüm korkusu yaşıyoruz” dedi.

Eşinin kendisini hortumla dövdüğünü iddia eden Narin Çakmak, şunları söyledi:

“Benim üzerime soğuk su döküp hortumla dövüyordu. 4 çocuğum için katlanıyordum. Hep geçer geçer dedim, bir türlü işkenceler bitmedi. Sürekli üzerime su döküp, hortumla dövüyordu. En son gözümü patlattı. Doktora gittim, doktorlara yalan söyledim, yuvamız dağılmasın diye. Hep ailem dağılmasın diye çok çabaladım. Maalesef eşim bana bu çabayı göstermedi. Sürekli dayak ve işkencelere maruz kaldı.”

ANNE YARDIM İSTİYOR
Kocasının gerekli cezayı alması için yetkililerden yardım istediğini ifade eden Narin Çakmak, “Tam 10 yıldır şiddet, küfür, hakaret bitmiyordu ve ben katlanıyordum. Hep bir umut geçer geçer dedim bir türlü geçmedi. Gittikçe de kötü oldu. Son olarak 27 gündür çocuklarımı bana göstermiyordu. Çocuklarıma son iki gündür şiddet uyguluyormuş. Şiddetten 2 gün önce annemin evinin önüne geldi. Hepimizi ölümle tehdit etti. Ondan sonra eve gittiğinde iki gün boyunca çocuklara işkence yapmış. Bu vicdansızlıktır, merhametsizliktir. Bir baba çocuklarına bunu yapar mı?” diyerek sözlerine son verdi.

HİRA ÇAKMAK: BABAM BİZİ HEP DÖVÜYOR
Vücudunda şişlik ve morluklar oluşan 9 yaşındaki Hira Çakmak ise “Bana bunları babam yaptı. Bir komşumuz babama, annemin pencere önüne bizi görmeye geldiğini söylemiş. Ondan sonra babam ben ve kardeşime böyle yaptı. Kemer ve sopa ile dövdü. Babam sürekli bana ve anneme işkence yapıyordu. Bir defasında evi ateşe verecekti” sözlerine yer verdi.

Öte yandan gözaltına alınan baba Ramazan Çakmak, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı.

BİHA