Urfa’da şiddet gören aileye yardım eli uzatıldı

19 Eylül 2020 15:56
Kapat
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa’da eşi tarafından şiddet gördüğü iddia edilen kadın ve çocuklara yardım elini uzattı.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Yavuzselim Mahallesinde yaşanan olayda, iddiaya göre 37 yaşındaki Ramazan Çakmak, 35 yaşındaki eşi Narin Çakmak ve çocuklarına şiddet uyguladı.

Olayın medyaya yansıması üzerine harekete geçen Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, aile ile temasa geçti.

İl Müdürlüğünün uzman personelleri tarafından ziyaret edilen aileye, psikososyal destek hizmet sunulurken, söz konusu olayın olumsuz etkilerini en aza indirmek adına gerekli görüşme ve bilgilendirmelerin yapıldığı açıklandı.

Aileyi ziyaret eden ve madde bağımlısı eşi tarafından şiddet gören kadın ve babaları tarafından işkenceye maruz bırakılan çocuklar ile görüşen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Biz kadına yönelik şiddettin ve şiddetin her türlüsünün karşısında duruyoruz. Kadına şiddet insanlığa ihanettir diyor ve kadına yönelik şiddetle var gücümüzle savaşıyoruz. Söz konusu ailemiz için ekiplerimiz derhal harekete geçmiş çocuklarımız için eğitim, sağlık ve danışmanlık tedbirleri alınmış ve ailenin Müdürlüğümüz hizmet modellerinden Sosyal Ekonomik Destek Hizmet Modelimizden faydalandırılmasının uygun olacağı kanaatine varılarak gerekli iş ve işlemler ivedilikle başlatılmıştır. Yine ailemizin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklenmesi için gerekli koordinasyon sağlanmıştır. Kuruluşlarımızın tüm iletişim kanalları ailemizle paylaşılarak hanımefendi, çocukları veya diğer aile bireylerinde oluşabilecek psikolojik sorunlar ile ilgili ayrıca psiko sosyal danışmanlık hizmeti verilebileceği bilgisi aktarılmış olup şu anda tutuklu bulunan şahıs tarafından herhangi rahatsızlığa maruz kalmaları halinde önce Emniyet Birimlerine ve Müdürlüğümüze haber vermeleri konusunda gerekli bilgilendirme sağlanarak rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulmuştur. Hukuki süreç devam etmekle birlikte sürece Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız adına müdahil olarak konunun yakın takipçisi olamaya devam edeceğiz. Ailemizin düzenli takipleri titizlikle yapılmaya devam edilecektir.”

BİHA