Kapat
Şanlıurfa KESK Platformu adına açıklama yapan Eğitim-sen Urfa Şubesi Eşbaşkanı Leyla Mumin, 'zam pazarlığı'ndaki tekliflerle alay edildiğini aktardı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Urfa Şubeler Platformu, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci ile ilgili basın açıklaması düzenledi. 

Platform adına açıklama yapan Eğitimsen Urfa Şubesi Eşbaşkanı Leyla Mumin, zam pazarlığı noktasında ortaya atılan rakamlarla kamu emekçileri ile alay edildiğini aktardı. Yaşadıkları sorunların göz ardı eidldiğini söyleyen Mumin, 27 Ağustos günü 1 günlüğüne iş bırakma grevi yapacaklarını söyledi. 

İşte, Mumin'in o açıklaması: 

"5 milyonu aşkın kamu emekçisini ve emeklisini kapsayan beşinci dönem toplu sözleşme görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlanmıştır. Süreç bundan sonra Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nca sürdürülecektir.

Bilindiği üzere konfederasyonlar, sendikalar toplu sözleşme tekliflerini 24 Temmuz’da Devlet Personel Başkanlığı’na vermiştir. Görüşmeler 1 Ağustos’ta yapılan toplantı ile başlamıştır. 16 Ağustos 2019 tarihinde yapılan toplantı oturumunda ise Kamu İşveren Heyeti adına Çalışma Bakanı hükümetin teklifini açıklamıştır.

'YAŞADIĞIMIZ SORUNLAR DİLE GETİRİLMEDİ' 

Söz konusu teklifte sadece maaş artışı rakamlarına yer verilmiştir. Kamu emekçilerinin hem genelde hem de hizmet kolları bağlamında yaşadığı yüzlerce soruna ilişkin tek cümle dahi edilmemiştir. Verilen komik zam teklifleriyle beş milyonu aşkın kamu emekçisi ve emeklisi ile açıkça alay edilmiştir.

Bu anlayıp da anlamamazlıktan gelme hali,  bir emek ile sermaye arasında, alın teri ile rant arasında, üretenler ile istihdam yaratmadan halkın, emekçiler olarak bizim cebimizden aktarılan teşviklerle, vergi afları, vergi indirimleri ile yaşayan asalaklar arasında yapılan bir tercihtir.

'KIYAK ÜSTÜNE KIYAK!' 

Ödediğimiz vergilerle patronlara, yandaş müteahhitlere, bir avuç mutlu azılığa  ‘kıyak’ üstüne ‘kıyak’ yapmakta sınır tanımayanlar, savaşa bütçe ayıranlar, bize gelince yine ‘kaynak yok, bütçe imkanlarımız kısıtlı’ demiştir.
Kısacası çizilen pembe tablolara rağmen kamu emekçilerinin, emeklilerin yaşadığı sorunların arttığını, özellikle OHAL döneminde ve son bir yıldır yaşanan ekonomik krizin bu sorunları daha derinleştirdiğini vurguladık.
Kısacası biz anlatma görevimizi yaptığımıza inanıyoruz. Ama altını tekrar çizmek gerekirse anlamak, duymak istemeyenler kamu emekçilerinin, emeklilerinin sorunlarına, taleplerine kulaklarını tıkamaya devam etmiştir.
Yıllardır mali, sosyal, özlük, demokratik alanda hak kayıpları yaşayan kamu emekçileri ve emeklileri ‘revize’ adı altında kendileri ile alay edilmesinin sürdürülmesine karşı haklı tepkisini göstermeye devam etmektedir.

'HAK VERİLMEZ MÜCADELE İLE ALINIR' 

Bu karanlık tablodan tek çıkış yolu yetkinin asıl sahiplerinin kamu emekçilerinin ve emekliklerinin ortak sorunları için bir araya gelmesinden, “hak verilmez mücadele ile alınır” ilkesi ile ortak mücadeleyi yükseltmesinden geçmektedir.

Kamu emekçilerinin ortak çıkarları için mücadele eden, bunun için bedeller ödeyen konfederasyonumuz KESK her zaman olduğu gibi bugün de üzerine düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmeye hazırdır.
Üzerimize düşen bu sorumluğun gereğini yerine getirmenin bir adımı olarak bağlı sendikalarımızın üyelerinin katılımı ile 27 Ağustos Salı günü üretimden gelen gücümüzü kullanarak tüm yurtta 1 gün iş bırakacağız. 27 Ağustos’ta “İNSANCA BİR YAŞAM VE GÜVENCELİ İŞ İÇİN G(Ö)REVDE OLACAĞIZ!"

Özlem DİKMEN-BİHA