Cumhurbaşkanı yeni koronavirüs yasaklarını açıkladı!-EK

17 Kasım 2020 20:12
Kapat
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçti. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüs salgınına karşı yeni tedbirleri açıkladı.

Koronavirüs salgınına ilişkin yeni tedbirlerin ele alındığı Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi.

Dün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısında virüsün son durumu ve yeni alınması gereken tedbirler konuşuldu. Bugün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu ve yeni yasakları duyurdu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bu en büyük salgının önüne geçecek henüz bir çare bulunamadı. Tehdit sürüyor. Hasta ve ölüm sayıları çok daha dikkali olmamız gerektiğine işaret ediyor. Türkiye olarak salgınla mücadeleyi ekonomimizi ayakta tutarak başarıya ulaştırmamız gerekiyor. Amacımız ülkemizi bir an önce bu salgın illetinden kurtararak asıl gündemimize odaklanmak. Bunu hep birlikte başaracağız. Toplantımızda yeni tedbirleri hayata geçirmeye karar verdik.

Yeni tedbirleri hayata geçirmeye karar verdik. 

"Buna göre, hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Ara tatilde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek. Halen 65 yaş üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek. Alışveriş merkezleri, marketler, berber ve kuaförler gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak. Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

Kafelerde sadece paket servis uygulamasına geçilecek. Kıraathanelerimizin faaliyetlerini bir süre ara verilecek. Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek. Şehirlerimizin, ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağı sürecek. İl hıfzıssıhha kurulları bu sınırlamayı genişletebilecek. Kamu ve özel sektör iş yerlerindeki esnek mesai düzenine ve mesai saatlerinin yoğunluk oluşturmayacak şekilde belirlenmesi uygulamasına hassasiyet gösterilecek. Tüm bu hususlarla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde yer alacaktır. Hep birlikte fedakarlık yaparak, inşallah bu salgın musibetinin üstesinden gelerek, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geleceğe bakacağız. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun."

BİHA