İYİ Parti'de flaş gelişme: Urfalı isim istifa etti

25 Kasım 2020 11:15
Kapat
İYİ Parti Şanlıurfa Kurucu İl Yöneticisi ve İYİ Parti Şanlıurfa Yönetim Kurulu Üyesi Halil İnci, partisinden istifa ettiği açıkladı.

İYİ Parti'de istifalar devam ediyor. Son olarak İYİ Parti Şanlıurfa Kurucu İl Yöneticisi ve İYİ Parti Şanlıurfa Yönetim Kurulu Üyesi Halil İnci istifa etti.

Yazılı bir açıklama yapan İnci, "En son yaşanan Ümit Özdağ olayında da sürecin çok kötü yönetildiğini izledik ve bu hareketin önemli bir ismi olan Türk Milliyetçisi Ümit Hoca'ya yapılan muamemele, bardağı taşıran son damla oldu" diyerek partisinden istifa ettiğini duyurdu.

İnci'nin açıklaması şu şekilde:

"1 Kasım 2015 seçimleri öncesi yaşanan süreç ve geri plana atılan Türk Milliyetçiliği kavramının tekrar hakkettiği yere gelmesi adına Sayın Meral Akşener ile yola çıktık. Baba ocağı diye adlandırdığımız MHP'den ayrıldık ve bunun tek nedeni hür ve müstakil olabilmekti.

İnandığımız doğruların ışığında partimizi 2017 Ekim ayında kurduk. Emeği olan dostlarımızın, bazı nedenlerle partiden uzaklaştığı ve/veya uzaklaştırıldıklarını gördük, üzüldük. Bayram sofraları kuracaktık ama Selahattin Demirtaş'a kahvaltı sofrası kurmaya hazır olduğumuzu gördük. Parlamenter sisteme dönüş için mücadele verecektik ama yeni Anayasa hazırlıklarına girdiğimizi anladık. En son yaşanan Ümit Özdağ olayında da sürecin çok kötü yönetildiğini izledik ve bu hareketin önemli bir ismi olan Türk Milliyetçisi Ümit Hoca'ya yapılan muamemele, bardağı taşıran son damla oldu.

Bu açıklamamın ışığında; İYİ Parti'den istifa ettiğimi siz gönüldaşları paylaşmak isterim."

BİHA